شبهه قرآنی؛ آسمان آنطور که در قرآن آمده یکپارچه نیست

کد 6527

متن شبهه یا سوال:

آیه ۶ سوره ق: «أَفَلَمْ یَنْظُرُوا إِلَى السَّمَاءِ فَوْقَهُمْ کَیْفَ بَنَیْنَاهَا وَزَیَّنَّاهَا وَمَا لَهَا مِنْ فُرُوجٍ/ مگر به آسمان بالاى سرشان ننگریسته اند که چگونه آن را ساخته و زینتش داده ایم و براى آن هیچ گونه شکافتگى نیست».
آیه ۱ سوره انفطار: «إِذَا السَّمَاءُ انْفَطَرَتْ/ هنگامی که آسمان در قیامت شکافته شود».

با این حساب، آسمان شئ ای است یک پارچه که بدون هیچ شکافی ساخته شده و در صورت لزوم شکافته خواهد شد!! ولی این کلام با دریافت ‌های علمی امروز، دارای تناقض است. زیرا علم ثابت کرده این فضای بیکران دارای میلیون ها میلیون کرات و کهکشان ها است. و اصلاً شئ ای یک پارچه نیست که بخواهد شکافته شود یا اصلا شکافی داشته باشد.

پاسخ اجمالی

در پاسخ به این شبهه باید گفت: اتفاقا بیانِ شما با دریافت‌های علمی امروز در تناقض است! توجه بفرمایید:
مفسران در تفسیر جمله «وَمَا لَهَا مِنْ فُرُوجٍ/ در آسمان هیچ شکافی نیست» نظرات مختلفی بیان کرده اند. بخشی از آن‌ها، از این قرارند:

1. از نظر مرحوم طبرسی صاحب تفسیر شریف «مجمع البیان»، یکی از معانی «فروج ـ جمع فَرج» در آیه مورد نظر، «ترس‌ها»ست. (ترجمه تفسیر مجمع البیان/ج23/ص240) در این صورت معنا و تفسیر آیه «وَمَا لَهَا مِنْ فُرُوجٍ» این خواهد بود که «هیچ ترسی از ناحیه آسمان وجود ندارد، از این جهت که فرو افتد» یا مثلا «سقوط ستارگان، حیات شما را تهدید کند».

2. از نظر حضرت آیت الله مکارم شیرازی، «چنان که بعضی از مفسرین گفته اند، فروج به معنی عیب، نقص و ناموزونی است» (تفسیر نمونه/ج22/ص234). بر این اساس، خداوند آسمان را بی‌عیب و نقص آفرید به گونه‌ای که هیچ کس نمی‌تواند بگوید، اگر جور دیگری خلق می‌شد بهتر بود!

3. یکی از معانی متعارف و تحت اللفظی «فروج» همان «شکافها»ست. با توجه به این معنا می‌توانیم بگوییم، منظور از آسمان، همین آسمان نزدیک به دنیاست که اطراف زمین را احاطه کرده و به آن، جوّ زمین گفته می‌شود. همانگونه که امروزه نیز ثابت شده، و قرآن هم به آن اشاره می‌کند، «آسمان سقف محفوظى است كه راه را بر سنگ‌هاى آسمانى كه به طور مداوم با سرعت سر سام آورى به سوى زمين مى‏آيد مى‏بندد، و قبل از وصول به سطح زمين آن‌ها را آتش مى‏زند و خاكستر مى‏كند، و همچنين از اشعه‏هاى كيهانى زيانبخش ممانعت به عمل مى‏آورد». (تفسیر نمونه/ج22/ص234)

می بینیم که بیان قرآن کریم، بر اساس هر کدام از تفاسیر سه گانه فوق، نه تنها هیچ تناقضی با دریافت‌های علمی امروز ندارد بلکه قرن‌ها قبل از اینکه دانشمندان پی به «جو زمین» و «بی عیب و نقص بودن آسمان ببرند» این موضوع را به اطلاع آن‌ها رسانده است. متاسفانه بسیاری از این شبهات نتیجه دشمنیِ دشمنان و کم اطلاعی و عدم مراجعه به تفاسیر توسط دوستان است.

پاسخ تفصیلی

    مطالعه بیشتر

    the14.ir/6527


    0 پاسخ

    دیدگاه خود را ثبت کنید

    تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
    در گفتگو ها شرکت کنید.

    پاسخی بگذارید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    معادله ی امنیتی *