حضرت رقيه (س) در كلام بزرگان و مراجع تقليد

کد : 10162

متن شبهه یا سوال:

سلام

لطفا نظر علما و بزرگان را در مورد حضرت رقیه سلام الله علیها بیان کنید.

پاسخ اجمالی

وجود حضرت رقيه سلام الله عليها از مسلّمات تاريخي است و اگر شبهه اي هم هست در اصل وجود ايشان نيست و بعضي از شبهات در نام مبارك او وجود دارد ولي اين مسئله كه دختري از امام حسين عليه السلام در شام مدفون است، هيچ گونه شك و شبهه اي در آن وجود ندارد.

پاسخ تفصیلی

حضرت آیت الله العظمی ناصر مکارم شیرازی حفظه الله

شکي نيست که دختر کوچکي از امام حسين عليه السلام در شام از دنيا رفت و در آنجا دفن شد و حرم فعلي منسوب به همان دختر است اما اين که نام آن دختر«رقيه» بوده يا نام ديگري داشته در بين دانشمندان اسلامي اختلاف نظر وجود دارد، هر چند معروف اين است که نامش رقيه است.

همیشه موفق باشید.

حضرت آیت الله العظمی میرزا جواد تبریزی رضوان الله تعالی علیه

مزار کنونى حضرت رقیه بنت الحسین (علیهما السلام) در شام، از اول مشهور بوده، گویا حضرت امام حسین(علیه السلام) نشانى را از خود در شام به یادگارى سپرده است، تا فردا کسانى پیدا نشوند که به انکار اسارت خاندان طهارت (علیهم السلام) و حوادث آن پردازند، این دختر خردسال گواه بزرگى است بر اینکه در ضمن اسیران حتى دختران خردسال نیز بوده اند، ما ملتزم به این هستیم که بر دفن حضرت رقیه (علیها السلام) در این مکان شهرت قائم است، حضرت(علیها السلام) در این مکان جان سپرده و دفن شده است. ما به زیارتش شتافتیم، و باید احترام او را پاس داشت، (نگویید خردسال است) على اصغر (علیه السلام) که کودک شیرخوارى بود، داراى آن مقامى است که روبروى حضرت سیدالشهدا (علیه السلام) در کربلا دفن گردید، گفته اند که دفن وى در این مکان نشان از آن دارد که در روز حشر حضرت (علیه السلام) این کودک (على اصغر(علیه السلام)) خردسال را به دست خواهد گرفت و نشان خواهد داد.

دفن این طفل خردسال (حضرت رقیه(علیها السلام)) در شام گواه بزرگ و نشان قوى از اسارت خاندان طهارت، و ستم روا داشته بر ایشان دارد، آن ستمى که تمام پیامبران از آدم تا خاتم بر آن گریستند، تا آنجا که خدا عزاى امام حسین (علیه السلام) را بر آدم خواند، از این رو احترام این مکان لازم است، به سخنان فاسد گوش فرا ندهید، و به سخنان باطلى که مى‌گویند: رقیه (علیها السلام) طفلى خردسال بیش نبود، گوش فرا ندهید، مگر على اصغر (علیه السلام) کودک خردسال نیست که در روز قیامت شاهدى خواهد بود، و موجب آمرزش گنهکاران شیعه خواهد شد ان شاء الله تعالى.

بنابراین بر همه واجب است احترام این مکان (محل دفن حضرت رقیه(علیها السلام)) را داشته باشند، و به سخنان فاسد و بیهوده اى که از گمراهى شیاطین است، گوش فرا ندهند و اعتنایى نکنند. ما با زیارت دختر امام حسین (علیه السلام) (رقیه(علیها السلام)) به خداوند متعال تقرب مى‌جوییم، آن دخترى که خود مظلوم بود، و خاندان وى همه مظلوم بودند.

حضرت آیت الله العظمی شیخ حسین وحید خراسانی حفظه الله

ایشان در پاسخ به استفتاء «آیا حضرت رقیه سلام الله علیها دختر امام حسین علیه السلام هستند یا خیر؟» فرمودند:

بله

گزیده ای از قصیده ی «وداع امام حسین علیه السلام» درباره حضرت رقیه سلام الله علیها سروده مرجع گرانقدر جهان تشیع حضرت آیت الله العظمی حاج شیخ حسین وحید خراسانی مدظله

«رقیه گنج حسین»

رفتم و هستی تو میر کاروان

این امانت را به جدّ من رسان

پاسداری کن پس از من از حریم

خود نگهداری کن از درّ یتیم

غنچه ی نشکفته ی باغ مرا

کن تو با خار مغیلان آشنا

این یتیمان را کجا آرامش است

مشعل شام غریبان آتش است

روز پیک حق تو در بازار باش

شب پرستار تن بیمار باش

دختر رنجور اگر بیدار شد

خواب دید و تشنه ی دیدار شد

چون به دیدارم سپارد جان پاک

در خرابه گنج را بسپر به خاک

شخصی که حتی یک بار از دفتر حضرت آیت الله العظمی وحید خراسانی استفتاء نمایند، متوجه خواهند شد که پاسخ استفتاء توسط جناب آقای سید علی فاطمی فرستاده خواهد شد ایشان در درس تفسیر خود، مجلس عزاداری برای حضرت رقیه سلام الله علیها گرفتند:

مراسم عزاداری برای حضرت رقیه علیها السلام در درس تفسیر آیة الله العظمی وحید خراسانی (مد ظله)

مراسم عزاداری برای حضرت رقیه (علیها السلام) دخت مکرم حضرت اباعبدالله الحسین سیدالشهداء (علیه السلام) در درس تفسیر آیة الله العظمی وحید خراسانی(مد ظله العالی)(1391/09/29) در مسجد اعظم قم برگزار گردید.

حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی حفظه الله

در کتابهايي چون کامل بهائي و نفس المهموم و کتابهاي معتبر ديگر دختر خردسالي که برخي نام او را «رقيه» ناميده اند و در شام به شهادت ميرسد، براي امام حسين عليه السلام ذکر کرده اند و اگر کسي براي آن حضرت نذر کند، بايد آن را ادا نمايد و مضجع موجود در دمشق متعلق به آن حضرت است.

آيت الله العظمي علوي گرگاني

وجود حضرت رقيه سلام الله عليها از مسلّمات تاريخي است و اگر شبهه اي هم هست در اصل وجود ايشان نيست و بعضي از شبهات در نام مبارك او وجود دارد ولي اين مسئله كه دختري از امام حسين عليه السلام در شام مدفون است، هيچ گونه شك و شبهه اي در آن وجود ندارد و توصيه ما به كساني كه اين شبهات را نسبت به معتقدات ديني مردم وارد مي‌كنند آن است كه بدانند هيچ گونه نفعي نخواهند برد و فقط آخرت خود را خراب كرده اند و خود را مورد غضب امام حسين عليه السلام قرار داده اند و لذا خوب است كه با اين گونه مسائل خود را درگير ننمايند.

استاد شهيد مرتضي مطهري (ره)

در فصل پنجم از بخش دوم كتاب حماسه حسيني، در مبحث تحريفات لفظي، چنين آمده است:

«داستان طفلي از ابي عبدالله كه در شام از دنيا رفت و بهانه پدر مي گرفت و سر پدر را آوردند و آنجا وفات كرد (رجوع شود به نفس المهموم).»

استاد شهيد مرتضي مطهري (ره)

در اينجا نكته اي حائز اهميت است و آن اينكه اين بخش از كتاب حماسي حسيني مربوط به يادداشت هاي استاد شهيد مي‌باشد كه در واقع فيش هاي تحقيقاتي ايشان بوده كه قصد داشته اند بعدها راجع به آنها تحقيق نمايند تا به نتيجه نهايي و قطعي برسند. چنانكه در ميان اهل پژوهش و تحقيق مرسوم است. ولي متأسفانه ناشر محترم آثار ايشان – همانطوركه در مقدمه كتاب نيز تذكر داده است – اين يادداشت هاي خام را كه هنوز در آنها تحقيق صورت نگرفته است، در كنار سخنراني هاي استاد كه ديدگاه هاي نهايي ايشان بوده، به چاپ رسانده است و اين دستاويزي براي برخي اشخاص كم اطلاع و بعضاً معاند قرار گرفته است. بنابراين از اين يادداشت هاي استاد فرزانه نمي‌توان ادعا كرد كه ايشان وجود چنين دختري از سالار شهيدان را نفي نموده اند.

shirazi_h_rghayeh

tabrizi_h_rghayeh

vahid_h_rghayeh

hamedani_h_rghayeh

gorgani_h_rghayeh

motahari_h_rghayeh

  • tabrizi_h_rghayeh
  • gorgani_h_rghayeh
  • mazaheri_h_rghayeh
  • hamedani_h_rghayeh
  • vahid_h_rghayeh
  • info_h_rghayeh
  • motahari_h_rghayeh
  • 10162_web

مطالعه بیشتر

valiasr-aj.com/persian/shownews.php?idnews=5878

hosna.kowsarblog.ir/?p=173543&more=1&c=1&tb=1&pb=1

valiasr-aj.com/fa/page.php?bank=notepad&id=247

the14.ir/10162


برچسب ها: , , , , , , , , , ,
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

معادله ی امنیتی *